Pianoles & keyboardles

Met de cursussen van Muziekschool Heeten leer je onder de vakkundige leiding van een gediplomeerd docent piano en/of keyboard spelen .

De lessen

Iedereen kan piano of keyboard leren spelen. Om met pianoles of keyboardles te beginnen hoef je geen noten te kunnen lezen!
In de lessen gaat het vooral om de stapsgewijze en gestructureerde aanpak. Je zit vanaf de eerste les aan het instrument. Vaardigheden worden noot voor noot en melodie voor melodie opgebouwd. Uiteraard wordt ook de muziektheorie behandeld.
De lessen zijn voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar).

Een pianoles duurt 30 minuten. Je begint altijd met een proefles.
Na de proefles zijn er twee opties: de tienlessenkaart en het les-abonnement. De tienlessenkaart geeft recht op 10 individuele lessen van 30 minuten. Na de tiende les kan je eventueel verder met een les-abonnement. Het is ook mogelijk om gelijk na de proefles met het les-abonnement verder te gaan. Bij het les-abonnement volg je gedurende een heel jaar wekelijks een half uur pianoles* op een vaste dag en tijd. De lesdag en -tijd wordt in overleg met de docent bepaald.

* m.u.v. schoolvakanties

De cursus

De complete pianocursus bestaat uit 4 delen.
Halverwege de cursus kan af en toe een uitstapje worden gemaakt naar populaire muziekstukken.

Lesboek Deel 1

In het eerste deel leer je de basis. Je zit direct aan het klavier en leert gelijk spelen en notenlezen. Al in de eerste les leer je een eenvoudige melodie spelen. Uiteindelijk speel je met 2 handen tegelijk!

beginner

Lesboek Deel 2

In het tweede deel leer je spelen in een nieuwe toonsoort en staan de handen in een nieuwe positie. Er worden nieuwe noten en nieuwe notenwaarden behandeld.

iets gevorderd

Lesboek Deel 3

In het derde deel leer je de zestiende noten en wordt o.a. het Ave Maria van Bach behandeld. Ook Amelie komt aan bod en er wordt aandacht besteed aan de 6/8 maat en muziektermen.

gevorderd

Lesboek Deel 4.

Deel 4 is de cursus voor de ver gevorderden. Er worden uitgebreide klassiek stukken behandeld, maar ook boogie en jazz. Bijzondere herhalingstekens, syncopen, voorslagen, prelude etc.

ver gevorderd

René van den Bergh

Docent

René van den Bergh heeft gestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium en het Twentsch Conservatorium te Enschede .
In 1980 heeft hij Yamaha Muziekschool Amstelveen opgericht en in 1990 Muziekschool Almere.
Van den Bergh heeft lesmethoden ontwikkeld voor piano en keyboard.

Adres: Johannalaan 58
Plaats: 8111AX Heeten

KvK: 32161396
BTW: NL001518460B69